מתכון טבעוני ומושלם לכל חג, שהופך את הארוחה לעשירה בטעמים ומעוררת חושים.
המתכון המושלם הזה, משלב בתוכו ממרחים אשר משדרגים את טעמו והופכים אותו מעוד לזניה טבעונית, ללזניה טבעונית מופלאה ועשירה בטעמים, כאילו הוכנה על ידי שף גורמה.
המצרכים:
חבילת דפי לזניה (ללא צורך בבישול)
כוס וחצי של שבבי סויה (טחון)
תרד קפוא או ברוקולי קפוא - לבחירתכם
3 כוסות מים רותחים
4 בצלים גדולים
צנצנת שלמה של ממרח ארטישוק ופסטו
4 כפות ממרח טבעי עגבניות מיובשות
מעט מלח
רבע כפית פלפל שחור
שמן לטיגון
הוראות הכנה:
מחממים את התנור הביתי ל- 200 מעלות.
שופכים את שבבי הסויה לתוך קערה, מוסיפים את צננצת ממרח העגבניות המיובשות הטבעי ו4 כפות של קציפת הארטישוק ופסטו.
קוצצים את הבצל, ומטגנים חצי מכמות הבצל במחבת עמוקה עד אשר הבצל מזהיב.
מוסיפים לבצל את התערובת מן הקערה ומערבבים. מטגנים את הכל למשך מספר דקות.
מטגנים את חצי כמות הבצל השניה שנותרה, עד להזהבה במחבת עמוקה.
מוסיפים את התרד (עם הנוזלים), מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים הכל ומטגנים למשך מספר דקות.
יוצקים באמצעות מצקת שכבה של תערובת הסויה והרסק על תחתית תבנית מלבנית עמוקה, ומעליה מסדרים שכבה של עלי לזניה.
יוצקים מעל שכבת העלים שכבה של תערובת התרד, ומעליה מסדרים שוב שכבה של עלי לזניה.
מעל העלים יוצקים שוב מתערובת הסויה, וממשיכים כך עד שמכלים את התערובות ועלי הלזניה: שכבה תערובת סויה, שכבה עלים, שכבה תרד, שכבה עלים וחוזר חלילה.
על עלי הלזניה להיות ספוגים היטב בנוזלים, מה שמאפשר את התרככותם באפייה.
אופים את הכל בתנור במשך כ- 25 דקות ומגישים חם.
תהנו ושיהיה פשוט...בתיאבון!!
אם חשוב לכם לאכול בריא וליצור למענכם ולמען משפחה שלכם את האוכל הטוב, האיכותי והעשיר בניחוחות וטעמים, השתמשו תמיד בממרחים (עדיפות לממרחים טבעיים וטבעוניים) כך שעל ידי הוספת כמות קטנה של ממרח (סדר גודל של בין כפית לחמש כפיות - תתלוי במתכון וכמובן בטעם שלכם) אתם הופכים את המתכון לחוויית אכילה שנוגעת בכל החושים ומעצימה את התבשיל.
אז מה הם בעצם ממרחים טבעיים וטבעוניים? הממרחים הטבעיים הם ממרחים נטולי חומרים משמרים, הם נטולי צבעי מאכל ומייצבים, נטולי תוספות מן החי, ואינם מכילים E-Numbers המייצגים חומרים מתועשים. מומלץ תמיד להסתכל בתווית שעל המוצר כדי לדעת מה הוא מכיל. כשעל התווית נמצא סימון של תו תקן ויגן פרנדלי הוא כמובן - טבעוני.
ממרח ארטישוק ופסטו מתאים לשימוש כרוטב לפסטה, להעשרת מרקים ולבסיס לקישים.
ממרח עגבניות מיובשות מתאים לשימוש להעשרת רטבים על בסיס עגבניות, לתיבול תבשילים ולמריחה על לחם.
איכלו בריא. זה הכי טעים שיש.
חברת נאני (Nany) מתמחה בפיתוח וייצור מוצרי פרימיום בריאים וטבעיים, ההופכים את חוויית הבישול והאפייה לפשוטה וקלה בכל מטבח. מוצרי Nany כוללים רטבים, ממרחים וקרקרים.